El-løbehjulet er blevet endnu mere populært - og vi forstår hvorfor. På Rull.dk er vi eksperter på el løbehjul, eller elscooters som nogen kalder det. Faktum er at det var de første produkter som vi startede med at sælge i 2005. Idag, 19 år senere har vi markedet bredeste sortiment af el løbehjul. Vi har alt fra modeller til de yngste børn til store elscooters med høj topfart. Går du med tankerne om at købe et el løbehjul? Der findes nogle ting som vi synes er vigtigt at undersøge inden man bestiller et hjem til sig, vi ønsker at du får et produkt hjem som passer perfekt til dig. å innan du klickar hem din, allt för att du ska få hem en elscooter som passar perfekt för just dig.
Købsguide: el-løbehjul
Købsguide: el-løbehjul
1. Overvej hvad du vil ha
Dit behov styres selvfølgelig efter hvilken type af el løbehjul som du bør anskaffe. Start med at funderer på hvad du skal bruge den til?. Skal du kører længere strækninger, hvilket underlag og hvem skal anvende den, behøver den er være enkel at kunne bære?
2. Hvor skal den anvendes
Angående hvem og hvor du skal anvende el løbehjulet passer visse modeller bedre end andre. Om du skal køre på almindelig vej, så anbefaler vi at du vælger en model som er godkendt for dette, hvilket indebærer at den max. må have en topfart på 20km/h. El løbehjul med mindre hjul er normalt lettere og passer bedre på hårdt underlag som asfalt - Perfekt til bymiljøet. Luftfylde, større hjul fungerer også på asfalt men komemr virkelig til sin ret når underlaget er ujævnt såsom grus, græs eller skovstiger.
3. Et kraftig el løbehjul eller et let og kompakt el løbehjul?
De størrere modeller er ofte udstyret med et sæde og store luftfyldte dæk. Dette gør at den får mere fremdrift men gør det også mere besværligt når du vil lufte den i bagagerummet eller op af trapperne. De større el løbehjul har også en topfart som højere end den godkendte hastighed for el køretøjer, hvilket er 20 km/h. Dette indebærer at disse modeller ikke må benyttes på almindelig vej men bare på privat område eller indhegnet område.
4. Motortype
Når man snakker om elmotorer finden der hovedsageligt to forskellige typer af teknologier: Børstemotor og børste løs motor. Børstemotor er den motortype som har eksisteret længst og denne type findes oftest på de billigere produkter. Børsteløs motor har en nyere og mere forbedret teknologi, hvilket har flere fordele f.eks. højere effektivitet, højere omdrejningere, mindre vedligeholdelse, samt at den larmer mindre. Konstruktionen på en børsteløs motor gør dog at den oftere er dyre i forhold til en børstemotor.
5. Batterier
I eldrevne køretøjer findes to forskellige typer af batterier, nemlig blyackumulator eller litium. Blyackumulator har normalt en spænning på 12 volt og produkter med højere driftspænning har derfor seriekopplet blyackumulatorer. Blyackumulator er billige og fungere godt når man passer på dem. Et produkt med blyackumulator skal helst oplades efter hver gang man har anvendt produktet også selvom at batteriet ikke er udladet, da batterierne kan tage skade af at være udladet.